BLOG

İlk Ziyaretinizden Önce

Artık Allergos'tan randevu alarak alerjik sorunlarınızın çözümü için ilk adımı attığınıza göre, muayenehanemize içtenlikle hoş geldiniz demek istiyoruz. Bilgi, deneyim ve uzmanlığımızı sağlık bakımı ihtiyaçlarınızın hizmetine sunma ve sağlık yönetimi ekibinizin bir parçası olma fırsatını verdiğiniz için teşekkür ediyoruz. Aşağıdaki bilgiler ziyaretinize hazırlanmanıza yardımcı olacaktır. Lütfen tüm bilgileri dikkatlice okuyunuz. Sizi görmeyi dört gözle bekliyoruz. Bizi tercih ettiğiniz için teşekkürler!

Lütfen Dikkat! COVID-19'un topluluğumuzda yayılmasını en aza indirmek için bize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. COVID-19’da görülen belirtileri taşıyan hastalar için yüz yüze ziyaretler planlamadığımızı lütfen unutmayın: 37.8 derecenin üzerinde ateş, öksürük, nefes almada güçlük, ani gelişen koku kaybı gibi belirtilerin varlığında veya son 2 hafta içinde yüksek riskli bir bölgeye seyahat edilmiş olması veya bilinen bir COVID-19 hastasıyla temas durumunda öncelikle ve vakit kaybetmeden COVID-19 için test gerekip gerekmediğini belirlemek için birinci basamak sağlık hizmet sunucularına başvurun. Salgında son günlerde görülen hızlı artış nedeniyle kendi sağlığınız için kliniğimizde maskenizi kullanmanızı öneriyoruz.

Lütfen Dikkat! Anafilaksi gibi ciddi alerjik reaksiyonların varlığında ya da ciddi solunum problemlerine neden olan akut astım alevlenmesi gibi durumlarda size en yakın acil servise başvurmanız gerektiğini hatırlatmak isteriz. 

İlk ziyaretinize nasıl hazırlanılır?

Allergos Alsancak'ta oldukça merkezi bir konumda yer almaktadır. Vapur, otobüs veya tramvayla ulaşım imkanı bulunmaktadır. Kendi aracınız ile gelmeyi planlıyorsanız, Fuar Kapalı Otoparkı dahil belediyenin otopark hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Yoğun iş saatlerinde otopark alanı bulmak sizi zorlayabilir. Ziyaret gününüzde tüm bu etmenleri lütfen göz önünde bulundurun.

Randevu günü, sizin için belirlediğimiz randevu saatinden en az 10 dakika önce Allergos'ta olmanızı rica ediyoruz. İlk ziyaretinizde fotoğraflı bir kimlik ve eğer varsa özel sigorta bilgilerinizi getirmenizi rica ediyoruz. Alerji testlerinizi kapsayan sağlık sigortası yapmanızı öneriyoruz. Eğer bu şekilde bir sigortanız bulunmuyorsa verilen hizmetler için tüm ücretlerden sorumlu olacağınızı kabul etmiş olursunuz. Randevunuzu planlarken size daha sonra kolayca ulaşabilmemiz, önemli bilgi ve sonuçlarınızı sizinle paylaşabilmemiz için lütfen vermiş olduğunuz telefon, e-posta ve adres bilgilerinizin güncel olduğundan emin olun. Allergos'ta sizlere Güvenli Hasta Portalı hizmeti de sunuyoruz. Bu şekilde alerjik durumunuzla ilgili ihtiyaç duyduğunuz  bilgilere bu portala girdikten sonra kolayca ulaşabilirsiniz. 

İlk ziyaretiniz sırasında alerji cilt testlerinizi yapmak isteyebiliriz. Alerji testlerinin yapılması ve değerlendirilmesi ortalama 25 dakika kadar sürer. Doktorunuzla sonuçları görüşmek için gerekecek zamanı da göz önünde bulundurarak gününüzü planlayın. Cilt testinden sonra doktorumuz sonuçları sizinle görüşecektir. Alerji deri testleri ön koldan, yama testleri sırt bölgesinden uygulanmaktadır. Bu nedenle test gününüzde buna uygun rahat kıyafetler giyin. Tek parça kıyafet özellikle yama testi için uygun olmayabilir. Lütfen bu durumu göz önünde bulundurun. Yama testlerinde sonuçlar test yapıldıktan sonra 48. ve 72. saatte değerlendirilmektedir. Bu nedenle sizin için bir sonuç randevusu oluşturulacaktır.

Acil durumlar her zaman ortaya çıkabilir  ve planlarınızda değişiklik yapma ihtiyacı duyabilirsiniz.  Ancak hem personelimizi hem de diğer hastaları etkilediği için iptal için en az 24 saat önceden haber vermenizi istiyoruz. Bu konuya azami dikkat etmenizi önemle rica ediyoruz. 

ALERJİ CİLT TESTİ HAKKINDA ÖNEMLİ BİLGİLER

Alerji cilt testi randevunuza zamanında gelmeniz çok önemlidir. Tercihan tüm randevularınızdan en geç 10 dakika önce Allergos'ta olmanızı rica ediyoruz. Geç gelirseniz, zaman kısıtlamaları nedeniyle testlerde aksamalar yaşanabilir. Cilt testi için ayrılan süre, özel alerjenlerin hazırlandığı size özeldir. Öngörülemeyen bir nedenle cilt testi randevunuzu değiştirmeniz gerekirse, bize en az 24 saat önceden haber vermenizi rica ediyoruz. Deri testi için planlanan sürenin uzunluğu nedeniyle, son dakika değişikliği, başka bir hastanın kullanmış olabileceği değerli bir zaman kaybına neden olur ve politikalarımıza göre bir iptal ücretine tabidir.

Alerji cilt testi ile ilgili randevunuz için en az bir saat süre ayırın. Doktorunuz, sonuçları ve en iyi tedavi seçeneklerinizi tartışmak için testten sonra sizinle zaman geçirecektir. 

Alerji deri testleri (prik testi), lanset adı verilen tıbbi bir aplikatör ile cildinize çeşitli alerjenlerin uygulanmasından oluşur. Test ağrılı değildir ve aplikatör cilde nüfuz etmez (herhangi bir kanamaya neden olmaz). Cildinize uygulanan sivri bir saç fırçası hissine neden olabilecek tarzda hafif bir rahatsızlığa neden olabilir. Alerjenlerden birine karşı özel bir duyarlılığınız varsa, 15 ila 20 dakika içinde cildinizde kırmızı, kaşıntılı bir kabarıklık belirecektir. Testten sonra 24 saate kadar biraz bölgesel kızarıklık ve kaşıntı yaşayabilirsiniz. Bazen deri testi reaksiyonları (lokal kızarıklık, kurdeşen, özellikle intradermal testten sonra) birkaç gün sürebilir. Daha sonrasında bunlar tamamen düzelecektir. Geç ortaya çıkan reaksiyonlar, tıbbi olarak önemli kabul edilmektedir. Test sonrası test alanını kaşımamak, soğuk kompres uygulamak veya alerji haplarından yararlanmak rahatlatıcı olabilir. 

Doktorunuz kendisine vermiş olduğunuz hastalık öykünüze göre yapılan testlerin sayısını belirler. Deri testlerinin klinik önemini yorumlamak, test sonuçlarının hastanın klinik geçmişi ile ustaca bir şekilde ilişkilendirilmesini gerektirir. Pozitif testler, alerjik antikorların varlığını gösterir ve mutlaka klinik semptomlarla ilişkili değildir. Allergos'ta doktorunuz bulguları sizinle tartışacak, sorularınızı cevaplayacak ve tedavinizle ilgili daha fazla tavsiyede bulunacaktır.

Lütfen dikkat! Eğer alerji testi gerekiyorsa bazı ilaçları önceden kesmeniz gerekebilir.

ALERJİ HAPLARINIZI VAKTİNDE KESMEK ÖNEMLİDİR. 

Antihistaminikler (alerji hapları) cilt testi reaksiyonunu engelleyecektir. Bu durumda alerjiniz olsa dahi, sanki yokmuşçasına testler negatif çıkacaktır.
Aşağıda, cilt testinizden önce belirtilen süre boyunca kesilmesi gereken alerji haplarının bir listesi ve testten ne kadar süre önce kesilmesi gerektiğiyle ilgili detayları bulabilirsiniz. 

Bazı alerji ilaçları: 

Alavert/Claritin/Claritin D
Clarinex/ Clarinex D
Allergra/Allegra D
Zyrtec/Zyrtec D
Xyzal/Crebros
Atarax/Vistaril
Benadryl
Periactin
Phenergan
Chlortrimeton
Aleva/ Ebastel
Aerius
Rupafin
Bilaxten
Desmont
Fixdual
Zaditen
Avil

Etken maddeler ve kaç gün önceden kesilmesi gerektiği:
Loratadin >4
Desloratidine >4
Fexofenadine >4
Cetirizine >4
Levocetirizine >4
Hydroxyzine >4
Diphenhydramine >4
Cyproheptadine >4
Promethazine >4
Chlorpheniramine >4
Ebastine >4
Bilastin>4

Lütfen Drixoral, Tavist, Actifed, Dimetapp, Allerx, Tylenol PM, Nyquil PM, Advil PM, Advil Allergy gibi ilaçları ve soğuk algınlığı ilaçlarını testlerden önce almayın. Emin değilseniz lütfen eczacınıza danışın. 

Lütfen bazı burun spreylerinin de antihistaminik içerdiğini ve testlerden 4-5 gün önce kesilmesi gerektiğini unutmayın.

Astelin Nasal Spray
Astepro Nasal Spray Patanase Nasal
Spray
Dymista Nasal Spray

Jenerik İlaç İsmi
Azelastine
Azelastine
Olapatadine
Azelastine

Amitriptilin (Elavil), doksepin (Sinequan) ve imipramin (Tofranil) gibi belirli psikotropik / antidepresan ilaçlar güçlü antihistaminik aktiviteye sahiptir ve cilt testinden en az yedi gün önce ancak reçete yazan hekiminize danıştıktan sonra kesilmelidir. Lütfen bu ilaçları aldığınızı bize önceden bildirin, böylece testten ne kadar süre önce bunları almayı bırakmanız gerektiği konusunda size bilgi verilebilir. Bu tür ilaçların birden bire kesilmesi genellikle uygun değildir ve genellikle doz azaltılarak kesilmeyi gerektirir. 

Asit reflü ve hazımsızlık için kullanılan antihistaminikler olan “H2 blokerleri” cilt testinden en az iki gün önce durdurulmalıdır: Axid, Pepcid, Zantac, Simetidine, Famotidine, Nizatidine, Ranitidine, Tagamet vb.

Beta blokerleri, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlıkları, migren ve glokom için yaygın olarak reçete edilen ilaçlardır (doktorunuza danışmadan geçici olarak bile kesilmemelidir). Bu ilaçlar şiddetli alerjik reaksiyonların tedavisini daha zor hale getirir. Deri testi çok nadir durumlarda böyle bir reaksiyona neden olabilir, bu nedenle günlük olarak aldığınız tüm ilaçları bize bildirdiğinizden emin olun. Randevunuz sırasında alternatifleri sizinle görüşeceğiz.

ASTIM İLAÇLARINIZI LÜTFEN BIRAKMAYIN! (İnhalasyon yoluyla alınan astım ilaçları cilt testini etkilemezler.).
 
Burun içi steroidlerinizi (örn.Nasonex, Flonase / fluticasone, Flunisolide, Nasacort AQ, Veramyst, Rhinocort, Aqua, Omnaris, Flixonase vb.). kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kullandığınız veya size yeni reçete edilen ilaçların testler üzerine olan etkilerinden emin değilseniz, bizi önceden arayın.

Ara sıra reaksiyonlar acil tedavi gerektirebileceğinden, cilt testi yetkin bir uzmanın gözetimi altında yapılacaktır. Bu reaksiyonlar son derece nadirdir ancak aşağıdaki semptomların herhangi birini veya tümünü içerebilir: gözlerde kaşıntı, burun veya boğazda kaşıntı, burun tıkanıklığı; burun akıntısı, boğazda veya göğüste baskı hissi; hırıltılı solunum; baş dönmesi; baygınlık hissi; mide bulantısı ve kusma; kurdeşen; kaşıntı gibi.  Sağlık çalışanlarımız bu tür reaksiyonları tedavi etmek için tam eğitimlidir  ve acil durum ekipmanı her zaman hazır bulundurulmaktadır. Alerji cilt testi hamilelik sonrasına ertelenebileceğinden, lütfen randevu asistanımıza hamileyseniz bu durumu bildirin.