BLOG

Astım Tedavisi

Merkezimizde astım hastalarına tanı ve tedavi imkanı sunulmaktadır. Böylece astımın hem dikkatli bir şekilde değerlendirilmesi ve teşhisi yapılır, hem de sizinle birlikte astımınızın nedenleri gözden geçirilerek, size uygun tedavi imkanlarını göz önünde bulunduran bir astım tedavisi ve hareket planı hazırlanır.

Astım, akciğerlerin ve hava yolunun kronik bir hastalığıdır. Astımın ayırt edici özellikleri, kronik iltihaplanma ve solunum yollarının daralmasıdır ve bu da ataklar halinde hışıltı, göğüste sıkışma ve nefes darlığına yol açar. Başlangıçta bu etkiler tersine çevrilebilir, ancak iltihap ilerledikçe hava yolu duvarlarının kalınlaşmasına bağlı daralma kalıcı hale gelir ve kronik nefes darlığı ile sonuçlanır. Astım dünyada 22 milyondan fazla insanı etkiliyor ve hastaların yaklaşık üçte biri çocuktur. Özellikle çocukluk yaş grubunda tekrarlayan bronşit hışıltı ataklarında astımın atlanması tedavi de gecikmelere yol açmaktadır. Alerjenler, sigara, tahriş edici maddeler, kirleticiler, solunum yolu enfeksiyonları ve egzersiz astım belirtilerini tetikleyebilir. Bu tür tetikleyicilerin tanınması, erken teşhis ve astım tedavisi, yaşamları değiştirebilir,  hastaların normal, semptomsuz bir yaşam sürmesine izin verir, hatta en yüksek seviyelerde spor dallarında bile  yarışmaya katılabilirler.  Merkezimizde, modern tıptaki en son verileri takip eden hocalarımız tarafından yılların deneyimine dayanarak tanı, bakım ve astım yönetimi sağlanmaktadır.

Bu çok yönlü yaklaşım, solunum fonksiyon testini, alerjen tetikleyicilerin tespitini ve her hasta için kişiselleştirilmiş bir önleme ve yönetim planı ile sonuçlanan karmaşık faktörlerin analizini içerir. Kişiye özel hazırlanmış tedavi planınız, ilaçlar, günlük ve / veya kurtarma inhalerleri, evde günlük solunum ölçümleri ile kendi kendine izleme (en yüksek akış ölçer) ve uygun olduğunda alerjen immünoterapisini içerebilir.

Alerji ve astım tedavisinde her zaman en son gelişmeler takip edilerek  hasta için uygun olan yeni tedavi seçenekleri hastalarımıza kliniğimizde uygunlanmaktadır. Lütfen şunu unutmayalım hali hazırda astımı önleyebilen bir yöntem yok ama tedavi için uygun ilaçlarımız var. Önemli olan geç kalmadan tedaviye başlamak, bu hem sizin yaşam kalitenizi arttıracak hem de daha az ilaçla hastalığınız kontrollü hale gelecek ve normal bir yaşam sürdürebileceksiniz. Rahat bir nefes almanın değeri hiç bir şeyle ölçülemez.